Onemocnění


Nový diagnostický test
Od nynějška máme možnost nechat se u svého stomatologa vyšetřit na to, jestli trpíme parodontózou a jak vysoký máme sklon k tvorbě zubního kazu. Jedná se o moderní a zcela bezbolestnou metodu, která na základě analýzy DNA určí přítomnost mikroorganizmů způsobujících záněty dásní v našich ústech. Bližší informace najdete na stránkách spol. Protean, nebo u svého stomatologa.
Onemocnění, čtenost 2 086x, v diskuzi 0 příspěvků21:16 29.3.2010


Lidé trpící revmatismem mají vyšší sklon k parodontitidě
Nová klinická studie ukazuje, že pacienti trpící revmatoidní artritidou, neboli chronickým onemocněním kloubů, mají mnohem vyšší sklon k rozvoji parodontitidy než lidé zdraví.
Onemocnění, čtenost 1 808x, v diskuzi 0 příspěvků20:49 29.3.2010


Paradentóza ovlivňuje celkové zdraví organizmu
Mnoho lékařů tvrdí, že zdraví dutiny ústní a zdravotní stav celého organizmu jsou spojené nádoby. Zdá se to být logické, neboť ústa jsou branou do nitra těla. Tento fakt potvrzují i výsledky četných klinických studií, které již několik let jasně ukazují těsnou spojitost mezi onemocněním dásní a celkovým zdravotním stavem organizmu.
Onemocnění, čtenost 1 910x, v diskuzi 0 příspěvků20:44 29.3.2010


Ztráta zubů je spojena s vyšším rizikem vzniku rakoviny!
Rozsáhlá studie provedená v Japonsku na více než pěti tisíci subjektů ukazuje souvislost mezi špatným stavem chrupu a výskytem rakoviny nosohltanu, krku a plic. Autoři této studie poukazují na fakt, že důsledná péče o chrup může vést ke snížení rizika vzniku rakoviny.
Onemocnění, čtenost 2 385x, v diskuzi 0 příspěvků20:38 29.3.2010


« 1 2 3 »


Portál spravuje společnost:

Protean s.r.o.

Spolupracujeme:

Webový portál klíště.cz Analýza DNA