Účinná léčba parodontitid na základě nejnovějších poznatků


Na základě několikaleté zkušenosti s mikrobiologickou diagnostikou parodontitid a s přihlédnutím k nejnovějším léčebným postupům jsme pro parodontology specialisty zpracovali nový přehled parodontálních patogenů a jejich citlivosti k antibiotickým preparátům.

Přestože se neustále zvyšuje úroveň stomatologické péče, jsou dostupné nové diagnostické a zobrazovací techniky, výskyt nejrůznějších forem parodontitid v ČR neklesá, ale bohužel spíše stoupá. Můžeme pouze spekulovat nad příčinami tohoto stavu. Pokud se ale podíváme na současný stav léčby tohoto infekčního onemocnění, souvislosti s jeho výskytem jsou více než zřejmé.

"Paradentózou" trpí až 50% dospělých


Namísto toho, aby se odborníci drželi účinných a desetiletími ověřených postupů, tedy postupů eliminujících původce onemocnění - anaerobní mikroby, nutí pacienty k používání "moderních" a "zaručených" metod využívajících různé výplachy, antibakteriální vody, ozón, bylinné výluhy a další. Účinek všech těchto metod je dočasný - tedy zaručující častou návštěvu ordinace. Někteří "specialisté" dokonce neváhají předepsat pacientovi kombinaci určitých antibiotik (např. Augmentin a Entizol) bez přesné znalosti bakteriálního spektra způsobujícího danou formu parodontitidy. To je jako jít na komára s kanónem - k vyléčení parodontitidy sice nepomůže, zato však dokonale zdevastuje mikroflóru střev a sliznic pacienta, a může způsobit vážné a vleklé střevní či gynekologické problémy. Tyto skutečnosti jsou, mimo jiné, způsobeny jakoukoliv absencí právní zodpovědnosti stomatologů u nás, ale to je téma na jiný rozsáhlý článek. Pacient si tak bohužel (nebo bohudík?) musí velmi pečlivě vybírat svého stomatologa sám, podle jeho léčebných postupů.

Diagnostika parodontitid


Součástí diagnostiky parodontálních patogenů Stoma-Gene® je zcela nový přehled citlivosti jednotlivých patogenů k doporučovaným antibiotickým preparátům, který tak umožňuje zahájení účinné, ale přitom pro pacienta šetrné léčby různých forem parodontitid. Tento přehled je součástí podrobné výsledkové zprávy, kterou parodontolog obdrží po provedení našeho testu. Citlivosti k antimikrobiálním preparátům byly zpracovány na základě literárních dat známých ke konci roku 2015.

Zájemci o diagnostiku Stoma-Gene® nechť se obrátí na svého stomatologa. Odběrové sady posíláme zdarma na základě objednávky ordinace. Po obdržení odebraného vzorku (subgingivální odběr pomocí sterilních čepů) provedeme analýzu a do jednoho týdne odešleme ošetřujícímu lékaři podrobnou výsledkovou zprávu, jejíž součástí je doporučení vhodné antibiotické léčby včetně dávkování.


L. Burýšek
Poradna



Informace o článku

Vloženo: 17:33 28.2. 2016
Čtenost: 7446x

Diskuze článku

Status: Článek bez diskuze
Počet příspěvků:     0





Portál spravuje společnost:

Protean s.r.o.

Spolupracujeme:

Webový portál klíště.cz Analýza DNA