Paradentózu lze vyléčit!


Moderní metody v medicíně umožňují léčit nemoci, které byly ještě donedávna považovány za nevyléčitelné. Trpíte krvácením dásní? Máte nevonný dech? Máte citlivé zuby a dásně? Pokud kladně odpovíte alespoň na jednu otázku, trpíte nejčastější civilizační chorobou – parodontózou! (Správně parodontitidou). Málo kdo ale ví, že ji lze úspěšně vyléčit a zachovat si vlastní chrup do vysokého věku.


Co je to “parodontóza”?


Odborně řečeno “parodontitida”, je závažné infekční onemocnění způsobené bakteriemi množícími se pod povrchem dásní. Velice se jim daří v prostoru mezi zubem a dásní, kam nemůže zubní kartáček. Jedná se o velice běžné ale často vleklé onemocnění. Touto chorobou trpí více než 30% populace vyspělých zemí a její výskyt dramaticky stoupá s věkem.

Příznaky parodontitidy:
+ Krvácející dásně při čištění zubů
+ Bolestivé a oteklé dásně
+ Zápach z úst
+ Ústup dásní, obnažování krčků a kořenů
+ Viklání nebo putování zubů

Moderní medicína však umožňuje velmi účinnou a bezbolestnou léčbu parodontitid za předpokladu, že je stomatologovi známo, které bakteriální druhy onemocnění způsobují.


Laboratoř Protean s.r.o., provádí laboratorní analýzu s použitím nejmodernější diagnostiky DNA nejdůležitějších patogenů způsobujících různé formy zánětů dásní nebo implantátů. Výsledky testu umožní úspěšnou léčbu této zákeřné choroby. Neváhejte a navštivte svého stomatologa! Své zuby máte jen jedny!

Kdy vyhledat dentistu?


Lidé parodontitidu značně podceňují a nedbají na příznaky onemocnění. Poškozují tím nejenom své zdraví, ale i peněženku, protože léčba pokročilé nemoci je vleklá a finančně nákladná. Velice často končí ztrátou zubů a nutností použít zubní náhrady (implantáty).

Parodontální vyšetření by měl vyhledat každý při pozorování některého z příznaků nemoci. Odborná pomoc je důležitá také v následujících případech:

1. Ženy plánující těhotenství
2. Lidé trpící kardiovaskulárním onemocněním, cukrovkou nebo osteoporózou
3. Před zaváděním zubních náhrad

Pamatujte, že parodontitida je vážná infekční choroba, kterou nelze vyléčit pouze ústními vodami nebo různými „osvědčenými“ rostlinnými výtažky! Je prokázáno, že parodontitida je spojena se vznikem kardiovaskulárních chorob!

Jak probíhá vyšetření?


Lékař nejprve posoudí stav Vašich dásní, provede odstranění zubního kamene a pokud je stav vážný, rozhodne se pro mikrobiologické vyšetření Stoma-Gene®. Jedná se o bezbolestný odběr vzorku z prostoru mezi dásní a zubem pomocí papírových tyčinek. Ty stomatolog odešle do laboratoře na vyhodnocení.

Laboratorní analýza určí druhy bakterií, které zánět způsobují. Na základě těchto výsledků stomatolog zvolí vhodnou a účinnou léčbu. Moderní genetické vyšetření Stoma-Gene® odhalí také přítomnost nebezpečných bakterií rezistentních na antibiotika a usnadní tak volbu účinného léku.



Informace o článku

Vloženo: 14:32 26.5. 2010
Čtenost: 12727x

Diskuze článku

Status: Článek bez diskuze
Počet příspěvků:     0





Portál spravuje společnost:

Protean s.r.o.

Spolupracujeme:

Webový portál klíště.cz Analýza DNA